Kiwi este un fruct exotic sănătos, care crește în multe țări din zona mediteraneană. Folosit deseori ca ingredient în salatele de fructe și în rețetele de prăjituri și tarte, deliciosul kiwi adună o seamă de beneficii pentru sănătate.
Kiwi este bogat în vitamine (în special vitaminele C, B9 și E) și minerale (cum ar fi calciul, fosforul și potasiul). Deși este un fruct foarte dulce, kiwi are un conținut foarte scăzut de calorii (aproximativ 60 de calorii la 100 de grame) și este ideal pentru dietele stricte, ca gustare pe care o poți mânca dimineața sau după-amiaza.
Prin prisma conținutului său de fibre alimentare, acest fruct este perfect pentru a-ți potoli foamea, însă mai are o mulțime de alte beneficii la capitolul sănătate. Cantitatea mare de vitamina C din kiwi (are chiar mai multă vitamina C decât
portocalele) îl face un aliat bun, pentru că te protejează de bolile sezonului rece (tuse, răceli, gripă, etc.) și luptă contra radicalilor liberi din organism cu ajutorul vitaminei E.
Pe langa vitamina C, kiwi contine si acid folic, betacaroten, flavonoide si alti antioxidanti, vitamina K, luteina, magneziu, cupru, fosfor, fibre si la fel de mult potasiu ca intr-o banana. Spus altfel, kiwi este ca un supliment natural cu multivitamine si minerale.