Zilele maghiare la Baia Mare

Zilele maghiare la Baia Mare

În fiecare comunitate sunt diferite naționalități, fiecare cu o cultură personală, adusă din locurile natale. Iar atunci când o naționalitate este în minoritate, tinde să se unească și să formeze o comunitate mai bine închegată, încercând să se desfășoare în acord cu tradițiile culturale, pentru a-și aminti de locurile natale și pentru a se simți mai mult ca acasă în locul care i-a primit și le-a devenit casă.

În zona noastră, comunitatea maghiară este formată din cea mai mare minoritate. Este firesc să își dorească să organizeze întâlniri de dimensiuni mai mari, proporțional cu dimensiunea comunității. Astfel a apărut Festivalul Foter, sau Zilele maghiare din Baia Mare. Anul acesta, el se întinde pe 8 zile, în perioada 3-10 septembrie și se desfășoară, ca de obicei, în Centrul Vechi, unde se amenajează multe puncte de atracție atât pentru cei mari cât și pentru cei mici.

Să nu uităm despre punctele cu mâncarea tradițională maghiară, care ne place și nouă foarte mult pentru că este absolut delicioasă. Iar muzica specifică va fi prezentă negreșit.


Așadar, dacă aveți sânge maghiar, suntem siguri că nu veți lipsi. Dacă nu, vă recomandăm să treceți măcar pe la standurile cu mâncare tradițională, dacă nu vreți să trăiți pe deplin cultura maghiară care se va desfășura în toată frumusețea ei începând de duminică, în Centrul Vechi al Băii Mari.
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!