Joc la Șură pentru toți iubitorii de tradiție

Joc la Șură pentru toți iubitorii de tradiție

Tradițiile nu se uită și sunt atât de frumoase că trebuie păstrate vii, atât pentru bucuria noastră, cât și pentru cunoștințele generațiilor viitoare. Descoperim cu stupoare faptul că în cea mai mare parte din țară tradițiile se uită încet. Maramureșul este, probabil, regiunea cu cele mai vii tradiții transmise din generație în generație. 

Cu toate acestea, chiar și azi mai vin tineri care nu au văzut sau nu au îmbrăcat niciodată un costum tradițional și care nu cunosc dansurile specifice zonei etnografice în care s-a născut sau a trăit. Acest lucru nu trebuie acceptat. Toți tinerii ar trebui să cunoască tradițiile strămoșești, chiar dacă nu le îmbrățișează.

Pentru că nouă ne plac tradițiile, vă aducem la cunoștință evenimentul organizat de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” și Asociația Teleleu din Maramureș, care se numește foarte sugestiv „Joc la șură”, care va avea loc duminică, 3 septembrie, la „Pepiniera” din Suciu de Sus. Acest eveniment aduce înapoi jocul care pe vremuri se organiza în fiecare duminică și zi de sărbătoare pentru ca tot satul să se adune și să se simtă bine împreună, dar mai ales să socializeze. 


Evenimentul este la a III-a ediție și aduce și anul acesta artiști populari de soi, începând cu Alexandru Pop, Anda Horoba și Frații Chindriș,Gabriela Ardusătan, Andreea Ghitiu,Livia Neag Nistea,Mariana Cușner, Ghita Breban,Latis Bianca, Madalina Filip ,Bozga Cecilia ,Diana Topan, Florin Gherman, Cornel Cupsa și Victoria Petrenciuc, care împreună cu Orchestra și Corpul de Balet ale Ansamblului Folclorric Național „Transilvania” vor face un spectacol deosebit, dar specific perioadelor apuse. 

Invitați speciali sunt Grupul Glanetașul din Bistrița, Ansamblul Doina Lapușului, Horitoarele de la Lăpuș, vecinii și prietenii noștrii de la Rogoz, Suciu de Jos, Agrieș, Molișet și Groșii Tibleșului, iar dumneavoastră sunteți așteptați în straie tradiționale să vă prindeți în horă și să faceți un joc la șură!
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!