Se livrează artă în stradă!

Se livrează artă în stradă!
Vă amintiți de cinematograful Dacia? Poate dacă aveți peste 25 de ani. Pe vremuri, era cel mai mare cinematograf din Baia Mare. În fața lui (pe unde se intra la început în cinematograf, înainte să se transforme intrarea principală în local de bowling, nu spre finalul său, când intram pe ușa din spate, pe unde se ieșea de la film), este un parc, cu ronduri de flori, cu alei și bănci, cu copaci înalți și umbroși, care se întinde până pe malul râului Săsar.

Pe vremuri, parcul era plin de flori, îngrijit, cu alei fără bucăți lipsă, copaci îngrijiți și toaletați, îți era mai mare dragul să treci prin el. Pentru elevii de la Liceul Național „Vasile Lucaciu” era un loc de reunire, de contemplare și de bârfă. La un moment dat la subsolul cinematografului funcționa chiar și un club. Era, totuși, o zonă de agrement.

Acum parcul este doar o scurtătură pentru a ajunge mai repede de la Casa de Cultură până la Primărie. Cinematograful nu mai funcționează de mult, clădirea se degradează constant, iar o parte din parc a devenit parcare. Singurul lucru bun pentru acest parc este locul de joacă pentru copii.

Este păcat. Păcat de acest spațiu care ar putea oferi atât de multe pentru comunitate. Acesta este și motivul pentru care asociația CITY MAKERS s-a gândit să readucă culoarea și viața acestui parc într-un eveniment care să adune iubitori de artă tineri și mai în vârstă, împreună. Artă pentru toate vârstele, în toate formele, prin proiectul Street Delivery Baia Mare.

Este un proiect național, susținut de Fundația Cărturești, care a avut prima ediție în Baia Mare în anul 2019. Anul acesta, vă așteaptă în Parcul Dacia în weekendul 26-27 august. Vă așteaptă cu artă pură și cu voi bună.
 
Postarea urmatoare

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!