Prima tabără medicală pentru copiii cu diabet zaharat

Prima tabără medicală pentru copiii cu diabet zaharat
Într-o lume în care diabetul zaharat este o boală tot mai des întâlnită chiar și în rândul copiilor, este ceva normal să începem tocmai de la ei să educăm populația cum să trăiască cu această boală.

Împreună cu copiii, părinții sunt direct afectați de această boală a copiilor lor, fiind și pentru ei o provocare, și nu doar din punct de vedere emoțional. Sunt o mulțime de compromisuri pe care trebuie să le facă suplimentar pentru binele copiilor lor, pe lângă cele pe care deja le făceau pentru aceștia. Uneori poate deveni frustrant și chiar obositor.

În acest sens, Consiliul Județean (CJ) Maramureș, alături de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență dr. Constantin Opriș” (SJUBM), a contribuit substanțial la organizarea primei tabere gratuite de educație medicală dedicată copiilor cu diabet zaharat din Maramureș și părinților acestora, la Complexul Turistic Șuior, în perioada 6-12 august.

Diabetul zaharat este o boală pentru care copiii și părinții lor au nevoie de educație medicală constantă. Uneori este mai greu să o ții în frâu, dar cel mai greu este să te înfrânezi de la produsele care conțin zahăr, mai ales în perioada copilăriei, când vezi pe toți ceilalți copii că le consumă și când încă nu ai maturitatea necesară să înțelegi că faci toate eforturile pentru binele propriu.

Pentru copiii din tabără, programul a îmbinat acțiunile recreative cu orele de educație medicală. Educație care, dincolo de tratamentul medicamentos, înseamnă dobândirea deprinderii de a gestiona stresul și abilitatea de a rezista unora dintre tentațiile firești ale copilăriei. Pe toată durata taberei valorile glicemice au fost monitorizate continuu (24/7).
Prima ediție a acestei tabere a fost o reușită și, ținând cont de incidența acestei boli în rândul copiilor, trebuie organizată în continuare.
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!