Weekend full la Teatrul Municipal Baia Mare

Weekend full la Teatrul Municipal Baia Mare

Acest weekend este plin de evenimente la nivel local, din toate domeniile și pentru toate gusturile. Chiar și la Teatrul Municipal Baia Mare sunt o mulțime de reprezentații, toate pentru publicuri diferite, fiecare frumoase și deosebite în felul lor.
Iată câteva dintre spectacolele din acest weekend: sâmbătă, 16 septembrie, începe de la ora 11:00 cu piesa „Petrică și Lupul” la secția Păpuși, în regia lui Iulian Bulancea, fiind o piesă inspirată de basmul simfonic cu același nume, imaginat de compozitorul rus Serghei Prokofiev. Piesa este un prilej bun pentru copii să învețe cum să își învingă frica.

Petrică locuiește la marginea pădurii împreună cu bunicul său, care nu-l lasă să meargă în pădure de teama jivinelor, în schimb, acesta îi citește o mulțime de povești, chiar și pe cea despre lupul cel fioros. Într-o zi, Petrică, vrăbiuța Fulgerică, Rața și Pisica au pornit la vânătoare, fără tanc, pușcă sau tun, să-l prindă pe “infractorul” Lup. Prin desișuri de pădure, în lumina lunii pline, frica a crescut cât casa, iar Petrică a alertat vânătorii, degrabă. Însă Lupul stă ascuns, în așteptare…
Un spectacol intens vizual, un teatru de umbre, inspirat de povestea spusă în versuri. O peripeție în care mintea și sufletul sunt puse la încercare deopotrivă.

Mai târziu, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare de la ora 19:00, Eduard Bîndiu, Denisa Blag, Andrei Dinu, Mircea Gligor, Andrei Han, Raul Hotcaș, Alex Macavei și Petru Damșa vor realiza un spectacol de improvizație numit „ImproJoker”, care de fiecare dată ajunge să fie extrem de amuzant, acesta fiind și principalul său scop.

Iar duminică, 17 septembrie, tot de la ora 19:00, are loc spectacolul „Povești din bucătărie”, în regia lui Cristian Ban. Rolurile sunt interpretate de Inna Andriuca, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Alexandra Vanci, Dragoș Călin, Mircea Gligor, Petru Damșa.

”Bucătăria este, probabil, locul cu cel mai mult suflet dintr-o casă. Acolo ne certăm, acolo râdem, acolo gătim, acolo fumăm, acolo mâncăm, acolo ne împăcăm. În bucătărie au loc majoritatea destăinuirilor şi discuţiilor profunde, care ne fac să simţim că am descoperit ceva cu adevărat important.
Spectacolul ”Poveşti din bucătărie” îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria unui prieten drag, dar, în acelaşi timp, reuşeşte să facă o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României: anii ’90. Spectacolul este unul realizat după metoda „devised theatre”, astfel încât textul ce stă la baza sa a luat naştere pornind de la experienţele personale şi amintirile membrilor echipei de creaţie.
Poveşti din bucătărie este un spectacol autentic, ce aduce în prim plan nostalgia pentru nişte vremuri nu neapărat bune, dar, cu siguranţă, importante şi care au marcat o mare parte dintre adulţii de astăzi din România.”

Așa se descrie cel mai bine piesa de teatru care vă așteaptă în Sala Mare al Teatrului Municipal Baia Mare, cu publicul pe scenă.
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!